Kategorie receptů
- Autor: Martin Pavek
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Květák | 300 |
Mrkev | 200 |
Cizrna sterilovaná | 265 |
Vločky ovesné | 70 |
Sezamová semínka | 40 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Olej řepkový | 10 |
Sůl | 4 |
Dochucovadla:
bílý pepř a curry - hotové 660 g, jeden karbanátek 25 - 40 g
Energetická hodnota celkem: 4812 kJ
Bílkoviny (g): 53,
Tuky (g): 50,
Sacharidy (g): 118,
SAFA (g): 12,
Cukry (g): 19,
Vláknina (g): 42,
Sůl (g): 6
Energetická hodnota na 1 porci: 802 kJ
Bílkoviny (g): 8.8, Tuky (g): 8.3, Sacharidy (g): 19.7, SAFA (g): 2, Cukry (g): 3.2, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Květák a mrkev očistíme, nakrájíme a uvaříme do poloměkka. Slijeme a necháme vychladnout. Takto připravenou zeleninu rozmačkáme, přidáme rozmixovanou a předem uvařenou cizrnu (lze použít i konzervovanou), vejce, ovesné vločky, sůl, bílý pepř a curry. Vše promícháme a necháme chvíli odpočinout. Z těsta tvarujeme karbanátky, které posypeme sezamem a postříkáme olejem (nejlepší je použít olej ve spreji). Pečeme v troubě na 180 stupňů dozlatova (cca 40 min. dle velikosti). Podáváme například s vařenými brambory a jogurtovým dipem a doplníme libovolnou zeleninou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.